dijous, 17 de març del 2011

Les Malalties al futbol

Eric Abidal es el ultim d'una llarga llista de futbolistes que han patit algun tipus de tumor, aquestos tumors es formen per una mutació del material genètic de una o de varies cèl·lules per factors hereditaris o interns.Això crea una cèl·lula cancerosa i de per si no és càncer, sinó la primera fase de la malaltia.
Abidal va ser informat que patia un tumor en el fetge,dies abans també va ser informat un jove jugador del Betis, Miki Roque de tan sols 22 anys que patia un tumor en la pelvis. Aquestos son dos dels últims futbolistes que van ser informats de aquesta malaltia pero uns altres tambe van superar aquesta enfermetat com:
- Penev( Cancer de testiculs)
- ''Mono'' Burgos ( Tumor de roño)
- Molina( Cancer de testiculs)
- Sergio Aragoneses( Dues vegades afrontat per una malaltia primer un cancer testicular y despres un tumor en els testiculs)
- Arjen Robben( Tumor Benigne)

En
tots aquests casos, la malaltia va suposar un fort colp primer per als que la patien, però en segon lloc per a tots els companys i l'afició.

Per fortuna, tots es van recuperar i van tornar als terrenys de joc. El mateix va passar amb altres esportistes que van triomfar després de superar un càncer, com és el cas de Lance Armstrong, que va guanyar set Tours després de superar un càncer de testicles o Alberto Contador, que ha guanyat tres vegades la ronda francesa després d'haver estat operat d'un tumor cerebral.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada